Στο επίκεντρο η οικονομία εν όψει της ΔΕΘ

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2002 07:15

Σε πρώτο πλάνο η οικονομία, εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού και του κύματος ανατιμήσεων στην αγορά.

Αύριο σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι φοροελαφρύνσεις. Εντός των ημερών αρχίζουν οι επαφές του υπουργείου Ανάπτυξης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο το «πάγωμα» των τιμών, ενώ κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση που επιβάλλει πλαφόν 4% στις αυξήσεις των διδάκτρων.

Πολιτική στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, αύξηση του αφορολόγητου ορίου πάνω από τέσσερα εκατ. δρχ. και αντιμετώπιση των κρουσμάτων κερδοσκοπίας, ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, o κ. Πολυζωγόπουλος ζήτησε να δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ύψους τουλάχιστον 5%, ενώ προανήγγειλε κινητοποιήσεις, εάν εκδηλωθεί νέο κύμα ανατιμήσεων.

Στον σταθμό μίλησε και ο αρμόδιος συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Λλογοσκούφης, ο οποίος επέρριψε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τις πληθωριστικές πιέσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα