Στη Βουλή η τροπολογία για τη διένεξη ΝΑΤ - Louis Hellenic Cruises

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011 19:34

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που ρυθμίζει το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει με τα υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Louis Hellenic Cruises και τις ασφαλιστικές εισφορές που διεκδικεί από την κυπριακή εταιρεία, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που διεκδικεί το ΝΑΤ από την εταιρεία Louis Hellenic Cruises που ανέρχεται σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, παγώνει έως ότου υπάρξει τελεσίδικη απόφαση από τα δικαστήριο, που αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 15 Μαΐου. Επίσης παγώνουν οποιεσδήποτε ποινικές διώξεις εναντίον εκπροσώπων της εταιρείας καθώς και το θέμα της ελευθεροπλοϊας του πλοίου Cristal.

Όπως αναφέρεται ο πλοιοκτήτης πλέον απαλλάσσεται από τις ασφαλιστικές εισφορές τις δικές του και των ναυτικών υπέρ ΝΑΤ, ούτε παρακρατεί αυτές που αναλογούσαν στους ναυτικούς. Αυτές οι εισφορές πλέον καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του ΝΑΤ. Ωστόσο ο πλοιοκτήτης είναι υποχρεωμένος τώρα να καταβάλλει τις τακτικές ασφαλιστικές εισφορές τις δικές του και των ναυτικών που είναι εκτός του ΝΑΤ, το Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών, τον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών, το Κεφάλαιο Ναυτικής Εργασίας και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα