ΗΠΑ : Σταθερός ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2002 09:34

Σε σταθερά επίπεδα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί για τον Αύγουστο η εμπιστοσύνη καταναλωτών στις ΗΠΑ, καθώς ανέκαμψαν από τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας οι τιμές των μετοχών, αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές, πριν την επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ο δείκτης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 97 τον Αύγουστο από 97,1 που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις 51 αναλυτών του Bloomberg, οι οποίοι επισημαίνουν ότι θα παρουσιάσει τη χαμηλότερη μείωση στο τρίμηνο και θα διαμορφωθεί πλέον του 84,9 που ήταν τον Νοέμβριο του 2001. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στις 10 π.μ., ώρα Ουάσινγκτον.

Σήμερα επίσης κατά πάσα πιθανότητα στις 8:30' π.μ. (ώρα Ουάσινγκτον) το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την αύξηση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 1,5% τον Ιούλιο από τα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία διαμορφώθηκε το τελευταίο επτάμηνο. Αυτή η εξέλιξη θα ακολουθήσει τη μείωση σε ποσοστό 4,1% που σημειώθηκε τον Ιούνιο και οδήγησε τον αριθμό των παραγγελιών στα 166 δισ. δολ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2001.

Διστακτικές εμφανίζονται οι εταιρείες αναφορικά με τον αριθμό των παραγγελιών τους, καθώς η υποχώρηση των τιμών των μετοχών το τρέχον έτος, ενδέχεται να επηρεάσει τους καταναλωτές να μειώσουν τις δαπάνες τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα