Συνάντηση Λοβέρδου - προμηθευτών το απόγευμα

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 11:43
UPD:14:15

Κρίσιμη συνάντηση με εκπροσώπους των προμηθευτών του ΕΣΥ, οι οποίοι από τη Δευτέρα έως και σήμερα δεν εφοδιάζουν τα νοσοκομεία με αναλώσιμα, έχει στις 17.30 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι προμηθευτές προχώρησαν προειδοποιητικά σε τριήμερη αναστολή των παραδόσεων αναλώσιμων υλικών και άλλων προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι παρά τη δέσμευση του υπουργείου για εξόφληση όλων των οφειλών του 2010, έχει εξοφληθεί τελικά μόνο το 31% αυτών.

Ο υπουργείος Υγείας, Α. Λοβέρδος.

Στην απογευματινή συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), ο Πανελλήνιο Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού (ΠΑΣΠΥΤΕΝ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠΕΥ).

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) και οι διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠε).

Μιλώντας εν όψει της συνάντησης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι πρόκειται να πει στους προμηθευτές ότι το θέμα θα τελειώσει το Μάιο διαφορετικά, όπως είπε, θα αναζητηθούν προμηθευτές και εκτός Ελλάδας.

«Θεωρούμε ότι πέρα από τις εντάσεις πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά γιατί το πρόβλημα είναι κοινό», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα