Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2002 12:51

Ανοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς μία ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, έδωσαν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, αλλά και στις μετοχές εταιρειών όπως της BP Plc και της Total Fina Elf SA.

Κέρδη σημειώνουν και οι μετχοές των κατασκευαστικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Alfred McAlpine Group Plc, της Lafarge SA και της Cie. de Saint-Gobain SA, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στη Μ. Βρετανία, Persimmon Plc, ότι το κλίμα για τις κατασκευές στην Ευρώπη είναι θετικό.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50, κέρδιζε ποσοστό 0,8% φθάνοντας στις 2.816,77 μονάδες στις 9:17' π.μ. ώρα Λονδίνου. Οι μετοχές της BP και των λοιπών εταιρειών με πετρελαιοειδή απέφεραν το 1/5 των συνολικών κερδών του δείκτη Stοxx 600, ο οποίος κέρδιζε ποσοστό 0,8%.

«Οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή βρίσκονται σε καλή θέση, σε μία αβέβαιη αγορά», ανέφερε ο Michael Lengweiler, ο οποίος διαχειρίζεται 500 εκατ. ευρώ (487 εκατ. δολ.) σε μετοχές με την Bank Sarasin & Cie. και κατέχει μεγαλύτερα πακέτα μετοχών εταιρειών του κλάδου, όπως της Eni Spa.

Η μετοχή της BP, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών στην Ευρώπη, κέρδιζε ποσοστό 1%.

Η τιμή του αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 2,6% φθάνοντας στα 27,68 δολ. το βαρέλι σήμερα στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα