Telekom Austria: Νέα προσφορά 1,1 δισ. ευρώ για την Telekom Srbija

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 16:42

Βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην Telekom Srbija, στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει 20%, κατέθεσε η Telekom Austria μετά από ανταλλάγματα που της πρόσφερε η σερβική κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αυστριακή εταιρεία, η νέα προσφορά ανέρχεται στα 1,1 δισ. ευρώ, πιο κοντά στον αρχικό στόχο της Σερβίας να επιτύχει τίμημα τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ για το 51% της Telekom Srbija.

Η προσφορά περιλαμβάνει καταβολή μετρητών ύψους 800 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και ετήσιες δόσεις σε μετρητά σε διάστημα εννέα ετών.

Ως αντάλλαγμα, η Σερβία συμφώνησε να παραχωρήσει στους Αυστριακούς ευρύτερο φάσμα συχνοτήτων και να παρατείνει τις άδειες της εταιρείας, σημειώνει η Telekom Austria στην ανακοίνωσή της.

Η σερβική κυβέρνηση είχε απορρίψει την αρχική προσφορά της Telekom Austria για 950 εκατ. ευρώ σε μετρητά, με παράλληλη δέσμευση για επενδύσεις 450 δισ. ευρώ. Η προθεσμία για υποβολή βελτιωμένης πρότασης είχε παραταθεί δύο φορές έτσι ώστε να μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Η σερβική κυβέρνηση, που κατέχει το 80% της εταιρείας, πουλά ποσοστό 30%, ενώ ο ΟΤΕ σκοπεύει, εφόσον το τίμημα είναι ικανοποιητικό, να διαθέσει το σύνολο της συμμετοχής του.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα