SocGen: Απρόσμενη μείωση των κερδών α' τριμήνου

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 09:27
UPD:09:33

Απρόσμενη μείωση της κερδοφορίας της στο πρώτο τρίμηνο κατά 14% ανακοίνωσε η Societe Generale, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας, εξαιτίας επιβάρυνσης που σχετίζεται με το χρέος της και επισφαλειών στις οποίες οδήγησαν οι πολιτικές αναταραχές στην Αίγυπτο.

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 916 εκατ. ευρώ έναντι 1,06 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρήσης. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διατήρηση των κερδών στα 1,06 δισ. ευρώ.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου Φρεντερίκ Ουντεά, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας πριν από τρία χρόνια, είναι να αυξήσει τα ετήσια κέρδη σε περίπου 6 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά από 3,92 δισ. ευρώ το 2010.

Πέρυσι, τα κέρδη της SocGen σχεδόν εξαπλασιάστηκαν καθώς μειώθηκαν οι προβλέψεις για ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού.

Σύμφωνα με τον Ουντεά, τα αποτελέσματα δείχνουν την ισχυρή θέση της SocGen «σε ένα αβέβαιο διεθνές, πολιτικό, οικονομικό και δημοσιονομικό περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι, αν εξαιρεθεί η έκτακτη επιβάρυνση των 362 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με το χρέος της γαλλικής τράπεζας, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα