AIG: 85% χαμηλότερα κέρδη μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 08:28

Μείωση 85% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της American International Group Inc. (AIG), της ασφαλιστικής εταιρείας που διέσωσε η αμερικανική κυβέρνηση, αποτέλεσμα του κόστους που σχετίζεται με την αποπληρωμή του χρέους διάσωσης και των απαιτήσεων από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της AIG μειώθηκαν στα 269 εκατ. δολ. από 1,78 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Φέτος, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), οι μετοχές της AIG έχουν υποχωρήσει 36%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών στον Standard & Poor’s 500 Index.

Το κόστος των καταστροφών αυξήθηκε για την εταιρεία φθάνοντας στο 1,73 δισ. δολ. από 501 εκατ. δολ. πριν από ένα έτος, μετά τις ζημίες που υπέστη από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε στην Ιαπωνία. Ο σεισμός στη Νέα Ζηλανδία αύξησε το κόστος της AIG κατά 207 εκατ. δολ., οι καταιγίδες τον χειμώνα στις ΗΠΑ και οι πλημμύρες στην Αυστραλία της κόστισαν σε αποζημιώσεις 125 εκατ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα