Κορρές: Μειωμένα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 09:35

Με μείωση της κερδοφορίας αλλά επίτευξη θετικής πορείας στις πωλήσεις στην ελληνική αγορά έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2011 για τον Όμιλο Κορρές.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση 0,6%, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στο κανάλι του φαρμακείου από τις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο δίμηνο του έτους.

Στο σύνολο των δραστηριοτήτων του, ο Όμιλος πέτυχε πωλήσεις ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, για ορθή σύγκριση πωλήσεων με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, πρέπει να γίνει αναφορά στην αλλαγή του τρόπου ενοποίησης της δραστηριότητας του Ομίλου στην Αμερική, αποτέλεσμα της λήξης ουσιαστικά της μεταβατικής περιόδου που προβλεπόταν στην συμφωνία με την Johnson & Johnson και την έναρξη της επίσημης περιόδου χρήσης του σήματος KORRES στην εν λόγω αγορά.

Εάν λοιπόν εξαιρεθεί η επίδραση της μεταβατικής περιόδου που αφορούσε την αγορά της Αμερικής από τον κύκλο εργασιών του πρώτου τρίμηνου του 2010, προκειμένου να είναι συγκρίσιμος με το πρώτο τρίμηνο του 2011, η μείωση των ενοποιημένων πωλήσεων είναι 4,7%.

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν στα 2,2 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 από 2,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχοι τρίμηνο του 2010, λόγω του αρχικού εσόδου ύψους 0,9 εκατ. ευρώ που αναγνώρισε ο Όμιλος το πρώτο τρίμηνο του 2010 έναντι του δικαιώματος που έχει παραχωρήσει σε εταιρείες της J&J για την πώληση και διανομή των προϊόντων του στη Νότια Αμερική.

Στα πλαίσια της σχετικής συμφωνίας, θα αποδίδονται δικαιώματα που θα ενσωματωθούν στα κέρδη του Ομίλου από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, που θα αρχίσει η δραστηριότητα της Johnson & Johnson.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν στα 0,5 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010, ως αποτέλεσμα της παραπάνω επίδρασης που αναγνωρίστηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2010 καθώς και των αυξημένων αποσβέσεων λόγω των επενδύσεων στις οποίες έχει προβεί ο Όμιλος στα προηγούμενα έτη και των αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα