Ο Μ.Εβερτ κρούει τον κώδωνα για στασιμοπληθωρισμό

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2002 17:23

«Την ώρα που διαπιστώνονται πληθωριστικές πιέσεις και υπάρχουν ενδείξεις για κάμψη του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ θα ήταν ολέθριο σφάλμα οποιαδήποτε αύξηση των έμμεσων φόρων και ειδικότερα του φόρου προστιθέμενης αξίας και των ειδικών φόρων κατανάλωσης», επισημαίνει σε δηλώσεις ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ.

Ο κ. Εβερτ αναφέρει ότι η σχεδιαζόμενη αύξηση του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα θα εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις και θα δώσει πρόσχημα για νέες αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες.

Ο κ. Εβερτ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε φορολογικές απαλλαγές για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη, ώστε να μην περιέλθει η οικονομία της χώρας σε φάση στασιμοπληθωρισμού.

Στις φορολογικές απαλλαγές που προτείνει ο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ περιλαμβάνονται η μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας φυσικών προσώπων από 40% σε 38%, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου για όλους τους φορολογούμενους στο ποσό των 12.000 ευρώ και η απαλλαγή της υποχρέωσης υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα άτομα που έχουν χαμηλότερο εισόδημα από αυτό που απαλλάσσεται της φορολογίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα