Διευκρινίσεις Γ. Ντόλιου για τα μισθώματα υπηρεσιών ΟΤΑ και Δημοσίου

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 13:00
UPD:13:24

Προς αξιολόγηση και εκτίμηση έχουν διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όλα τα στοιχεία που έστειλαν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις περιπτώσεις μείωσης μισθωμάτων.

Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για το κόστος των ενοικιοστασίων που αφορούν τη στέγαση υπηρεσιών του κράτους, αλλά και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

O υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος,

Ειδικότερα όσον αφορά στους ΟΤΑ, ο κ. Ντόλιος υπενθυμίζει πως ύστερα από σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητηθεί να εξετάσουν και διερευνήσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων μίσθωσης κτηρίων για τη στέγαση κάθε μορφής υπηρεσιών της αρμοδιότητας τους, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση των σχετικών δαπανών για το τρέχον έτος και για τα επόμενα.

Σημειώνει ακόμη ότι μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των πάγιων περιουσιακών στοιχείων που διενεργείται στους ΟΤΑ, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν περαιτέρω την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.

Αναφορικά με τα κτίρια που χρησιμοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών και οι εποπτευόμενες από αυτό υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε ο κ. Ντόλιος, σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε μείωση των μισθώσεων, οι οποίες στην πλειονότητα τους φτάνουν το 20%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα