Εμμένουν οι Γερμανοί στα σενάρια αναδιάρθρωσης

Σάββατο, 07 Μαΐου 2011 14:58
UPD:15:00

Τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συνεχίζει να συντηρεί η Γερμανία, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις από Αθήνα και Βρυξέλλες, μία μέρα μετά το δημοσίευμα του Spiegel για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

Ο γενικός γραμματέας του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, δεν αποκλείει πλέον μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Αν δω την εξέλιξη των αγορών, τότε για μένα η αναδιάρθρωση είναι μόνο ζήτημα χρόνου και προϋποθέσεων», τονίζει ο κ. Λίντνερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt.

«Επί της αρχής σε περιπτώσεις κρίσης στο μέλλον θα πρέπει να επιβαρύνονται πρώτα οι ιδιώτες επενδυτές», αναφέρει ο κ. Λίντνερ και προσθέτει ότι «η ευρωπαϊκή βοήθεια διάσωσης θα πρέπει να είναι το έσχατο μέσο».

Εξάλλου, ο ευρωβουλευτής του κόμματος των FDP, Βολφ Κλιντς, άσκησε κριτική στη χθεσινή «μυστική» συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, ενώ τάχθηκε και αυτός υπέρ της συντομότερης δυνατής αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

«Θα συνέβαλε σε μεγαλύτερη ασφάλεια και θα τροφοδοτούσε λιγότερη σπέκουλα, αν η συνάντηση ήταν γνωστή», είπε ο κ. Κλιντς στο Deutschlandfunk. «Θα ήταν προτιμότερο να παίζει κανείς με ανοιχτά χαρτιά», είπε ο γερμανός ευρωβουλευτής που είναι και πρόεδρος της ειδικής επιτροπής για την οικονομική και δημοσιονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Κλιντς, δεν είναι μυστικό ότι η Ελλάδα έχει δυσκολίες με την υλοποίηση των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων. Όπως τόνισε, μια τέτοια συνάντηση δεν επιτυγχάνει το στόχο να ηρεμήσουν οι αγορές, αλλά «αντίθετα επιφέρει μεγαλύτερη αναστάτωση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα