Μέρκελ: Η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από το μνημόνιο

Στάση αναμονής για τα συμπεράσματα της τρόικας
Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 13:27
UPD:13:54

«Χρειάζεται να αναλύσω πρώτα τα πορίσματα της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ πρώτα και δεν μπορώ να σχολιάσω πριν από αυτό», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την υλοποίηση του προγράμματος που ακολουθεί εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

«Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ότι δεν θα κρατήσει μόνο μερικούς μήνες. Αλλά στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη απ' ότι ήταν στην αρχή του προγράμματος», είπε η κ. Μέρκελ.

Αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στη χώρα κατά τον ένα χρόνο εφαρμογής του μνημονίου, η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε θαρραλέα βήματα».

Η καγκελάριος σημείωσε ότι μένει η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής της 25ης Μαρτίου και υπενθύμισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.

«Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και η συμβουλή μου είναι να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο».

Τόνισε επίσης ότι περιμένει την έκβαση της επιθεώρησης που πραγματοποιεί η τρόικα στην Αθήνα, προτού αποφασίσει οποιαδήποτε χαλάρωση των όρων του μνημονίου για την Ελλάδα.

«Χρειάζεται να αναλύσω πρώτα τα πορίσματα της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ πρώτα και δεν μπορώ να σχολιάσω πριν από αυτό», ανέφερε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Όπως σημείωσε, «οτιδήποτε άλλο δεν θα εξυπηρετούσε την Ελλάδα ή την Ευρώπη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα