UBS: Δεν «βλέπει» έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 15:21

Όπως αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή της η επενδυτική ελβετική τράπεζα, είναι απαραίτητη η ενίσχυση της βοήθειας προς την Ελλάδα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, καθώς η χώρα είναι πιθανό να μην περάσει τις επόμενες «εξετάσεις» του ΔΝΤ.

Υπέρ της παροχής νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα τάσσεται η επενδυτική ελβετική τράπεζα UBS, η οποία δεν θεωρεί πιθανό το σενάριο της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή, πλην όμως θεωρεί αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του χρέους.

Όπως αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή της, είναι απαραίτητη η ενίσχυση της βοήθειας προς την Ελλάδα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, καθώς η χώρα είναι πιθανό να μην περάσει τις επόμενες «εξετάσεις» του ΔΝΤ. Εάν το ΔΝΤ αρνηθεί να εκταμιεύσει την επόμενη δόση του πακέτου στην Ελλάδα με τους σημερινούς όρους, η ΕΕ και η Ελλάδα θα πρέπει να καταστρώσουν νέο σχέδιο με στόχο την αποτροπή της χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS, προτιμότερη λύση στην παρούσα φάση θα ήταν η χορήγηση νέων δανείων στην Ελλάδα με χαμηλότερα επιτόκια, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα προσκομίσει τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, όπως για παράδειγμα οι οργανισμοί που σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει.

«Αν μη τι άλλο, με τον τρόπο αυτό τα υπόλοιπα κράτη και οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορέσουν να κερδίσουν χρόνο και να προετοιμαστούν για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία είναι κατά τη γνώμη μας αναπόφευκτη», υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα