Ανατίμηση του δολαρίου

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 07:50

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων διατηρήθηκε την Πέμπτη το δολάριο, έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων, καθώς η πτώση των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και η αβεβαιότητα για το χρέος της Ελλάδας μείωσαν την όρεξη των επενδυτών για πιο επικίνδυνες τοποθετήσεις.

Το ευρώ πιέστηκε εν μέσω ανησυχιών ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα ενδέχεται να βγάλουν εκτός ελέγχου τις όποιες προσπάθειες για τη στήριξή του, και διατηρήθηκε κατά τι υψηλότερα από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου, μετά την υποχώρησή του κάτω από τον μέσον όρο 55 ημερών. Επίσης, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα πλησίασε τα χαμηλότερα επίπεδα 1,5 μηνός έναντι του γιέν και της βρετανικής λίρας.

Η υποχώρηση τόσο του ευρώ όσο και του δολαρίου της Αυστραλίας, στήριξαν το αμερικανικό νόμισμα, με τον δείκτη Dollar Index να αναρριχάται στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων την Τετάρτη. Ο δείκτης, έχει σημειώσει άνοδο περίπου 3,5% από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών στα 72,696 την εβδομάδα που πέρασε. Προσφάτως, διαμορφώθηκε στα 75,29.

Το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,4215 ανά δολάριο ΗΠΑ, σημειώνοντας ελαφρά άνοδο σήμερα μετά τη χθεσινή του υποχώρηση στο 1,4172 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Επίσης το ευρώ ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων έναντι του γιέν φθάνοντας στα 115,55 από τα 114,46 γιέν.

Εναντι της στερλίνας το ευρώ υποχώρησε στο 0,86735, τα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου, καθώς το νόμισμα στηρίχθηκε μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμό από την Bank of England.

Η ευρεία ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος το ώθησε στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του γιέν. Το δολάριο αναρριχήθηκε έως τα 81,35 γιέν.

Απώλειες, φθάνοντας στο 1,0585 δολ. ΗΠΑ, κατέγραψε το δολάριο της Αυστραλίας, σε ποσοστό περίπου 4%, μετά από την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα 29 ετών την εβδομάδα που πέρασε.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα