Frigoglass: Αύξηση 85,3% στα κέρδη α' τριμήνου

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 09:27

Αύξηση των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου κατά 85,3% στα 8,729 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Frigoglass, επικαλούμενη την ισχυρή ανάπτυξη των αγορών στην Ευρώπη.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2010 τα καθαρά κέρδη της εταιρείας είχαν διαμορφωθεί στα 4,711 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 44,6% στα 135 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις στην Ανατολική και τη Δυτική Ευρώπη να καταγράφουν αύξηση 80,7% και 86,2% αντίστοιχα.

Παρά την αύξηση του κόστους πρώτων υλών, η Frigoglass κατάφερε να επεκτείνει το περιθώριο των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 40 μονάδες βάσης χάρη στις πρωτοβουλίες μείωσης κόστους.

Σημειώνεται ότι πρώτες ύλες, όπως ο χάλυβας, ο χαλκός και το αλουμίνιο, αντιστοιχούν στο 55% περίπου του κόστους πωλήσεων της εταιρείας.

«Η θετική τάση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2011, με την αύξηση των πωλήσεων να προέρχεται από την Ευρώπη», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Διαμαντίδης.

«Ενώ αναμένουμε αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές το 2011, εκτιμούμε ότι το κόστος των πρώτων υλών θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, επηρεάζοντάς μας καθώς διανύουμε το έτος», συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα