Αποκλείει αναδιάρθρωση ο CEO της Deutsche Bank

«Μόνη λύση» η αύξηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 12:40

Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια επιλογή «τεράστιο λάθος».

Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Σεν Γκαλέν της Ελβετίας.

Ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» μια αναδιάρθρωση και υποστήριξε πως αντί αυτής θα πρέπει να αυξηθεί η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για τα δύο επόμενα χρόνια. «Δεν υπάρχει άλλη λύση», ανέφερε χρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές δηλώσεις της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης και σημείωσε ότι είναι προτιμότερη η χορήγηση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

«Την αποκλείουμε (σ.σ.: την αναδιάρθρωση) σε κάθε μορφή. Ούτε υπάρχει οποιoδήποτε ζήτημα να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Θέλω να διαβεβαιώσω τους επενδυτές», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Κανείς δεν θέλει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Πρέπει, όμως, απαραίτητα να το κάνουμε, επειδή μία αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους θα έστελνε τόσο αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές, ώστε θα υπέφερε όλη η ευρωζώνη, το κόστος αναχρηματοδότησης όλων των χωρών της θα εκτοξευόταν», εξήγησε η γαλλίδα ΥΠΟΙΚ.

«Επιπλέον», πρόσθεσε, «αν γινόταν αναδιάρθρωση, τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ θα υφίσταντο μεγάλο κούρεμα».

Ερωτηθείσα αν ετοιμάζεται ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, η Λαγκάρντ είπε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα