Πτώση 0,2% στη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 13:26

Απροσδόκητη πτώση σημείωσε τον Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών καθώς και μηχανολογικού εξοπλισμού. Η παραγωγή στην ευρωζώνη υποχώρησε κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, όπου είχε ενισχυθεί κατά 0,6%.

Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή στη ζώνη του ευρώ έχει αυξηθεί κατά 5,3%, ενώ τον Φεβρουάριο είχε εκτιναχθεί κατά 7,7% σε σύγκριση με το 2010. Οι βιομηχανικές εταιρείες της Ευρώπης έχουν δώσει σημαντική ώθηση στην ανάκαμψη της περιοχής, καθώς αυξάνουν τις δαπάνες τους και προσλαμβάνουν προσωπικό προκειμένου να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Στη Γερμανία, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Στη Γαλλία, αντιθέτως, η παραγωγή υποχώρησε κατά 0,9%, ενώ πτώση σημειώθηκε επίσης στην Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Οι εταιρείες της ευρωζώνης στηρίζονται κατά κύριο λόγο στη ζήτηση από το εξωτερικό, καθώς τα μέτρα λιτότητας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάμψει τη ζήτηση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα