«Καμπανάκι» ΔΝΤ για εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 15:04
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης χρέους στον πυρήνα της ευρωζώνης και στις αναδυόμενες αγορές της ανατολικής Ευρώπης «βλέπει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) παρά την υιοθέτηση πακέτων διάσωσης για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την Ευρώπη το ΔΝΤ καλεί τις περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης να κάνουν «αδιάκοπες» προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωσή της.

«Η εξάπλωση στον πυρήνα της ευρωζώνης και στη συνέχεια στην αναδυόμενη Ευρώπη παραμένει ένας πραγματικός κίνδυνος», αναφέρει το ταμείο.

Την ερχόμενη Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν τη χορήγησης έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 78 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία.

Ωστόσο, οι αγορές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικές για το κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της χωρίς να καταφύγει σε αναδιάρθρωση.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να εγκριθεί ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του τομέα του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Αντόνιο Μπόρχες, δήλωσε πως το ταμείο είναι έτοιμο να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στη χώρα αν το ζητήσει http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1969309 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα