Γιούνκερ: Καταστροφική μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 15:26
UPD:15:37

«Δεν θα έπρεπε να συζητούμε για μια αναδιάρθρωση», επειδή οι συζητήσεις για το θέμα αυτό το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τους κινδύνους, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires.

Πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν «μια καταστροφή», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης στον πληθωρισμό και στη σταθερότητα της ευρωζώνης θα είναι «αβέβαιες και προς αποφυγήν».

«Δεν θα έπρεπε να συζητούμε για μια αναδιάρθρωση», επειδή οι συζητήσεις για το θέμα αυτό το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τους κινδύνους, τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires.

Παράλληλα, ζήτησε από τους ευρωπαίους πολιτικούς υπευθύνους να λάβουν γρήγορα την απόφαση για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). «Θα επιδεικνύαμε έτσι μεγάλο κύρος όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε ότι ο Μάριο Ντράγκι έχει οριστεί επισήμως υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Τρισέ στο τέλος της θητείας του, παρόλο που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλες χώρες να παρουσιάσουν τους υποψηφίους τους.

Ο ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι δήλωσε από την πλευρά του ότι έχει μονογράψει ένα έγγραφο που επισημοποιεί την υποψηφιότητα του Ντράγκι, η οποία προωθείται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο από τη Ρώμη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα