Deutsche Telekom: Διαψεύδει τα περί σκεπτικισμού για εξαγορά επιπλέον 10% στον ΟΤΕ

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 20:53

Η Deutsche Telekom θα τηρήσει τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση για την εξαγορά ενός επιπλέον ποσοστού του ΟΤΕ της τάξης του 10%, εφόσον η Αθήνα το αποφασίσει, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών θεμάτων της εταιρείας, Timotheous Hottgens, μιλώντας στη γενική συνέλευση της D.T.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων επανέλαβε πως όταν έγινε η εξαγορά του 30% των μετοχών του ΟΤΕ, τα πράγματα ήταν διαφορετικά και επανέλαβε ότι η επένδυση ήταν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για την Deutsche Telekom να ενισχύσει την παρουσία της στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι μόλις ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, θα υπάρξει μια δυναμική ανάπτυξη. Όπως είπε, στόχος της Deutsche Telekom είναι να ισχυροποιήσει την παρουσία της εντός των αγορών που ήδη δραστηριοποιείται και όχι να προβεί σε νέες αγορές.

Η Γενική Συνέλευση έγινε 24ωρες ώρες μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σκεπτικισμός στην D.T. για την εξαγορά του επιπλέον 10% και ότι προσπαθεί να αναβάλει την αγορά των μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που διέψευσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα