Χωρίς μεταβολές χρυσός και ασήμι

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 06:59

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση διαπραγματεύθηκε ο χρυσός την Παρασκευή, αφού έχασε τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα, καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε και οι ανησυχίες για υψηλότερες πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο περιορίστηκαν.

Στάσιμο παρέμεινε και το ασήμι μετά την σημαντική πτώση που σημείωσε το βράδυ σε ποσοστό περίπου 3%.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, που θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα στις ΗΠΑ, θα σημειώσει χαμηλότερη αύξηση, περιορίζοντας έτσι την ελκυστικότητα του χρυσού μεταξύ των επενδυτών που ψάχνουν για εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Ανοδικά κινήθηκε την Παρασκευή το δολάριο, πλησιάζοντας να κλείσει δεύτερη εβδομάδα με άνοδο. Ο Dollar Index, ο δείκτης της αξίας του δολαρίου έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων, έκλεισε 0,18% υψηλότερα στα 75,373. Ο δείκτης χθες άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων φθάνοντας στα 75,645.

Η τιμή σποτ του χρυσού άγγιξε τα 1.502,59 δολ. η ουγγιά στις 0306 ώρα Γκρίνουϊτς, από 1.502,35 που ήταν το βράδυ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters. Τα αμερικανικά συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν 2 δολ. φθάνοντας στα 1.504,80 δολ. η ουγγιά.

Η τιμή σποτ για το ασήμι παρέμεινε αμετάβλητη στα 34,60 δολ. η ουγγιά. Στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το ασήμι υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στα 34,62 δολ. η ουγγιά.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα