ΝΔ: Η ύφεση παραμένει βαθιά

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 16:07

«Προκαλούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για δήθεν ανάκαμψη της οικονομίας», παρατηρεί εκ μέρους της ΝΔ Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Συμπληρώσε επίσης πως «η ύφεση παραμένει βαθιά» και πως η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη ευρωπαϊκή χώρα (οριακά και η Πορτογαλία) με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Όπως υποστηρίζει ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 οφείλεται στη βαθύτατη ύφεση του περυσινού τριμήνου, η οποία μάλιστα και αναθεωρήθηκε επί το δυσμενέστερο».

«Σε κάθε περίπτωση», συμπληρώνει, «σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ΚΕΠΕ (19 Απριλίου), η ύφεση αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,1% το 2011 (από πρόβλεψη Ιανουαρίου για 3,5% και εκτίμηση της Κυβέρνησης για 3%)».

«Αυτά τα στοιχεία», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας, «καθιστούν επιβεβλημένη την επανεκκίνηση της οικονομίας, επανεκκίνηση η οποία θα στηρίζεται στις προτάσεις που με ρεαλισμό, τόλμη και υπευθυνότητα, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς χθες στο Ζάππειο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα