Μ. Χρυσοχοΐδης: Απαντάμε με στοιχεία στα περί χρεοκοπίας

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 17:08

«Στις βολές και στα στοιχήματα για χρεοκοπία που δέχεται η Ελλάδα, εμείς λέμε ότι τα καταφέρνουμε και απαντάμε με στοιχεία», ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Κέρκυρα, επικαλούμενος τα στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε παράλληλα ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 3,9% τον Απρίλιο, από 5,6% το Σεπτέμβριο του 2010 και ότι για πρώτη φορά, όπως είπε, παρατηρείται «πραγματική μείωση τιμών στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, λόγω και της συγκράτησης των αυξήσεων έμμεσων φόρων και των διεθνών τιμών των σιτηρών».

Ο υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κέρκυρα, όπου έχει διαδοχικές συναντήσεις με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και επιχειρηματίες, ενώ μαζί με την βουλευτή Αντζελα Γκερέκου παρουσίασαν το πρώτο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Κέρκυρα Βιώσιμος Τουριστικός Προορισμός 2011-2015».

Μιλώντας στους δημάρχους και αντιδημάρχους της Κέρκυρας και των Παξών, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε τέλος ότι θαγίνει αναθεώρηση του ΕΣΠΑ στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να γίνει η μεταφορά ενός τμήματος της τεχνικής βοήθειας στην Περιφέρεια, ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα οι μηχανισμοί ωρίμανσης των έργων,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα