Taiwan Semiconductor : Συμφωνία συνεργασίας στην Κίνα

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2002 08:52

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., η μεγαλύτερη εταιρεία προμηθειών chip, κατόπιν παραγγελίας, στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία, η οποία θα την καταστήσει στη μεγαλύτερη παραγωγό του κλάδου στην Κίνα.

Το εργοστάσιο, που σχεδιάστηκε, θα αρχίσει να κατασκευάζεται αυτόν τον μήνα, στα περίχωρα της Σαγκάης, δήλωσε στέλεχος της βιομηχανικής περιοχής στην Σογκγιάγκ, ωστόσο η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο της Ταϊβάν.

Φέτος η Ταϊβάν αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης των κατασκευαστριών chip που εδέχοντο παραγγελίες από την Κίνα, μετά από τις διαμαρτυρίες των εταιρειών ότι οι ανταγωνίστριές τους σε διεθνές επίπεδο αποσπούν ένα σημαντικό μερίδιο από την τρίτη σε μέγεθος αγορά του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η αγορά chip στην Κίνα θα αναπτύσσεται κατά 1/3 κάθε χρόνο την επόμενη τριετία, καθώς αυξάνεται η παραγωγή κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών τα οποία λειτουργούν με chip.

Το εργοστάσιο που θα δημιουργηθεί στη Σαγκάη, θα έχει μεγάλη δυναμικότητα, περίπου το 17% της συνολικής παραγωγής που εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο του 2002, η Taiwan Semiconductor.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα