Air Liquide S.A. : Μείωση 1,3% των κερδών το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2002 09:47

Μείωση των κερδών της κατά 1,3% ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του 2002 η Air Liquide S.A., ως αποτέλεσμα της υποχώρησης της ζήτησης.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε 324,2 εκατ. ευρώ (319 εκατ. δολ.) από 328,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ανακοίνωσε ο επί κεφαλής του οικονομικού της εταιρείας, Jean-Claude Buono. Τα κέρδη ανά μετοχή παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ήτοι 3,27 ευρώ, μετά την αγορά ιδίων μετοχών στην οποία προχώρησε. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα διαμορφώνοντο στα 330,4 εκατ. ευρώ.

«Αυτά τα αποτελέσματα, κρίνονται θετικά», ανέφερε ο κ. Buono, τονίζοντας, ότι, η σταδιακή ανάκαμψη των αγορών θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κερδοφορία το 2002».

Η Air Liquide, προχώρησε στη μείωση του κόστους λειτουργίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης. Το πρώτο εξάμηνο του έτους εξοικονόμησε 46 εκατ. ευρώ και υπέγραψε συμβόλαια για την προμήθεια με υδρογόνο της χημικής βιομηχανίας BASF AG και των εταιρείας με πετρελαιοειδή Exxon Mobil Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα