Ελληνοκινεζική συνεργασία σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 12:35

Συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη με τον Κινέζο υπουργό Ζhi Shuping.

Συμφωνία συνεργασίας σε θέματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας αγροτικών προϊόντων και τροφίμων υπέγραψαν σήμερα το πρωί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η γενική διοίκηση επιθεώρησης ποιότητας ελέγχου και καραντίνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στόχος της συμφωνίας είναι η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, προκειμένου να διευκολυνθούν παράλληλα οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην κινεζική αγορά.

«Πρόκειται για την τέταρτη, κατά σειρά συμφωνία που υπογράφουμε με τη γενική διοίκηση επιθεώρησης», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.

Από την πλευρά του ο Κινέζος υπουργός Ζhi Shuping έκανε ειδική αναφορά στους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας τα τελευταία χρόνια και επισήμανε ότι επιδίωξη της κινεζικής πλευράς είναι η περαιτέρω προώθηση της ήδη καλής συνεργασίας που έχουν τα δύο υπουργεία.

Τη συνάντηση απασχόλησαν και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ, όπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης δέχθηκε πρόταση να επισκεφθεί την Κίνα, προκειμένου να προβληθούν εκεί παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα