Ελαφρά ανατίμηση του ευρώ

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011 06:35

Μικρή άνοδο σημείωσε σήμερα, Τρίτη, το ευρώ μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο, παρέμεινε ευπαθές εξ αιτίας των ανησυχιών για την κρίση χρέους των περιφερειακών χωρών-μελών της Ευρωζώνης, αν και ανέστειλε μέρος της υποχώρησής του, μετά την έγκριση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών του τριετούς πακέτου διάσωσης της Πορτογαλίας, ύψους 78 δισ. ευρώ.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στο 1,4171 ανά δολάριο ΗΠΑ, έχοντας αγγίξει τη Δευτέρα τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων φθάνοντας στο 1,40481 δολ.

Ανοδο 0,2% σημείωσε το ευρώ έναντι του γιέν φθάνοντας στα 114,629, μετά τα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών στα οποία διαμορφώθηκε χθες έναντι του ιαπωνικού νομίσματος φθάνοντας τα 113,403 γιέν.

Στις αρχές Μαΐου το ευρώ έκανε ράλι φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών και στο 1,4940 δολ. μετά τις προσδοκίες της αγοράς για την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τους επόμενους μήνες, ενώ η Federal Reserve φαινόταν ότι θα τα διατηρούσε κοντά στο μηδέν για φέτος.

Ωστόσο, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, έχει υποχωρήσει περίπου 5% από τα υψηλά επίπεδα, καθώς η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής- ασήμι και πετρέλαιο- τρόμαξε τους επενδυτές και τους ανάγκασε να περιορίσουν τις επικίνδυνες τοποθετήσεις τους.

Το δολάριο των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του γιέν φθάνοντας στα 80,80 γιέν, έχοντας κερδίσει κάποιο από το χαμένο έδαφος μετά την υποχώρησή του στα 79,57 γιέν στις αρχές Μαΐου, στα χαμηλότερα επίπεδα που υποχώρησε το δολάριο έναντι του γιέν από τα μέσα Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα