Απορρίπτει τα περί μεγάλων καθυστερήσεων ο Π. Γερουλάνος

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011 15:15

Απέρριψε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος τα περί μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση του μνημονίου που προσάπτει η τρόικα στην Ελλάδα, ενώ ζητώντας γενναίες αποφάσεις από πλευράς ΕΕ προκειμένου να στηριχθεί το ευρώ.

Απέρριψε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος τα περί μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση του μνημονίου που προσάπτει η τρόικα στην Ελλάδα, ενώ ζητώντας γενναίες αποφάσεις από πλευράς ΕΕ προκειμένου να στηριχθεί το ευρώ.

Μιλώντας στο ρ/σ Real ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν καταλαβαίνω πού είναι η δραματική καθυστέρηση του μνημονίου. Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις σε ορισμένα πράγματα. Επειδή έχουμε κάποια καθυστέρηση στα έσοδα, είναι τα spreads της Ελλάδας 1.300; Αυτό προσπαθούν να μας πουν; Αυτό δεν έχει καμία λογική. Ας απαντήσουν γιατί είναι τα spreads ακόμα στα 1.300, ας κάνουμε τις πολιτικές που πρέπει να κάνουμε για να απελευθερωθεί αυτή η κατάσταση από εκεί που βρίσκεται σήμερα, να ανασάνει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά κι οι άλλες οικονομίες από τις οποίες σήμερα κινδυνεύει το ευρώ, μία μεγάλη και γενναία πολιτική της ΕΕ χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Μακάρι να υπήρχε ηγεσία η οποία θα πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση και την ίδια ώρα βεβαίως η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά της... Αλλά να δουλεύουμε εμείς με τις ταχύτητες που βάζει η ΕΕ, όταν η ίδια η ΕΕ δουλεύει με άλλες ταχύτητες αυτό δεν έχει λογική».

Διευκρίνισε πως όλοι οι κερδοσκόποι έχουν πέσει πάνω στο ευρώ και χρησιμοποιούν οποιαδήποτε δικαιολογία, για να επενδύουν ενάντια στο κοινό νόμισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα