Παραβάσεις στο 8,5% των επιχειρήσεων τροφίμων

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2002 15:22

Στο 8,5% των επιχειρήσεων τροφίμων σε σύνολο 5.622 ελέγχων, κυρίως σε Αττική και Μακεδονία, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, εντοπίστηκαν παραβάσεις, ενώ στο ένα τρίτο των επιχειρήσεων έχουν γίνει συστάσεις συμμόρφωσης.

Οπως γνωστοποιήθηκε σήμερα από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, καταγράφηκαν συνολικά 479 παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως προβλήματα γενικής υγιεινής, μη ασφαλή τρόφιμα, προβλήματα επισήμανσης-παρουσίασης κλπ.

Χαμηλό επίπεδο παραβατικότητας με 6% εντοπίστηκε στο λιανεμπόριο, στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια κλπ) με ποσοστό περίπου 6,5%, έναντι 26% στην ομάδα των διανομών-μεταφορών που περιλαμβάνει οχήματα μεταφοράς, αποθηκευτικούς χώρους κλπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα