Γ. Τούμπελ - Γκούγκερελ: Περιττή η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 10:16
UPD:13:22

Η φημολογία περί αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι περιττή, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γερτρούδη Τούμπελ-Γκούγκερελ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Boersen Zeitung.

Ερωτηθείσα αν είναι αισιόδοξη ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές και αν γι' αυτό το λόγο οι συζητήσεις σχετικά με έξοδο της χώρας από το ευρώ είναι περιττές, η κ. Τούμπελ-Γκούγκερελ απάντησε: «Ακριβώς».

Η Γερτρούδη Τούμπελ-Γκούγκερελ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Όσον αφορά στο αν η ευρωζώνη παραμένει ένα βιώσιμο οικοδόμημα, το μέλος της ΕΚΤ επεσήμανε ότι «θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος από την πορεία προς τα εμπρός».

Στο παρελθόν, τα διαρθρωτικά προβλήματα σε ορισμένες χώρες δεν αντιμετωπίστηκαν την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε, σημειώνοντας πως στο μέλλον απαιτείται μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική συνεργασία.

Η κ. Τούμπελ-Γκούγκερελ υπογράμμισε εξάλλου πως είναι σημαντικό να προσφερθεί στήριξη σε συγκεκριμένες χώρες, ώστε να έχουν χρόνο να φέρουν τις οικονομίες τους σε ένα σημείο που θα μπορούν να αναπτυχθούν «με τις δικές τους δυνάμεις».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα