Takeda: Εν αναμονή της ανακοίνωσης για εξαγορά της Nycomed

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 11:42
UPD:12:50

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει η Takeda Pharmaceutical την εξαγορά της ελβετικής ανταγωνίστριάς της Nycomed, έναντι τιμήματος 1 τρισ. γεν (12 δισ. δολ.), σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Nikkei».

Η εξαγορά αυτή αναμένεται να δώσει στη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ιαπωνίας πρόσβαση στο φάρμακο Daxas κατά της χρόνιας αποφρακτικής

πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), το οποίο μόλις έλαβε την έγκριση των αμερικανικών αρχών, καθώς και σε μια σειρά άλλων μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων.

Εκπρόσωπος της Takeda αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Πηγές με άμεση γνώση του θέματος είχαν αποκαλύψει στο Reuters ότι η Takeda βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ελβετικής εταιρείας και ότι η ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία είχε προσεγγίσει διάφορες τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Η Nycomed ανήκει σε τέσσερις εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, με επικεφαλής την Nordic Capital η οποία κατέχει το 41% του μ/κ. Η DLJ Merchant Banking της Credit Suisse κατέχει ποσοστό 25,6%, η Coller International Partners 9,7% και η Avista 8,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα