Ανάκαμψη στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 12:48

Ενδείξεις ανάκαμψης διαφάνηκαν σήμερα στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1% στις 9.662,08 μονάδες. Με άνοδο 1,1% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 837,96 μονάδες.

Μετά την περαιτέρω υποχώρηση του γεν, οι επενδυτές προχώρησαν σε κάλυψη των ανοικτών θέσεων. Έντονη ανησυχία εμπνέει, ωστόσο, το πρόγραμμα αποζημιώσεων της TEPCO.

Η υποτίμηση του γεν έδωσε ώθηση στον Nikkei, ο οποίος ανέκτησε έδαφος μετά τις πτωτικές τάσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων, εν μέρει χάρη στην επιστροφή των ξένων επενδυτών στην ιαπωνική αγορά.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στους κλάδους των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των τραπεζών λόγω της κάλυψης ανοικτών θέσεων από τους επενδυτές.

«Οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ/γεν έχουν πυροδοτήσει κάλυψη των ανοικτών θέσεων, ωστόσο, η μεσοπρόθεσμη προοπτική δεν θεωρώ ότι έχει αλλάξει. Παρ’ όλα αυτά, δεν διακρίνω σημαντικό κίνδυνο πτώσης στο μέλλον», σχολιάζει ο Γιούκι Σακουράι από τη Fukoku Capital Management.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα