Λ. Κατσέλη: Καμία μεταρρυθμιστική κόπωση

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 17:46
EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Η έξοδος από την κρίση δεν είναι έργο μιας κυβέρνησης, αλλά απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας, δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Παράλληλα, απέρριψε τα περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης της κυβέρνησης: «Δεν κατανοώ όσους διαβλέπουν δήθεν μεταρρυθμιστική κόπωση στην κυβέρνηση ... ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν έδειξε τέτοια αποφασιστικότητα και τόσο ισχυρή πολιτική βούληση για να προωθηθούν αλλαγές που εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να είχαν γίνει».

Η κ. Κατσέλη εμφανίστηκε βέβαιη ότι «μπορούμε να πετύχουμε» τονίζοντας ότι είναι δυνατή η οικοδόμηση μιας «νέας ανταγωνιστικής και βιώσιμης οικονομίας» κάτω από τρεις προϋποθέσεις: «Η πρώτη, ότι θα προχωρήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται στις αλλαγές οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Η δεύτερη, ότι οι εταίροι μας, είναι αποφασισμένοι να εργασθούν για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη και τη διοχέτευση ρευστότητας σε όλα τα κράτη μέλη που έχουν δυσκολίες να αντλήσουν χρηματοδότηση από τις αγορές. Η τρίτη, ότι θα επικρατήσει σύνεση από κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και πολίτες. Ακόμη και εκεί που υπάρχουν διαφωνίες και εναλλακτικές προσεγγίσεις στο τέλος όλοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα