Μυτιληναίος: Αυξηση κύκλου εργασιών - κερδών το πρώτο τρίμηνο

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 18:38
UPD:18:44

Αυξημένο κύκλο εργασιών και κέρδη ανακοίνωσε ο Ομιλος Μυτιληναίουι το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 62% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εξαιτίας κυρίως της ενισχυμένης ζήτησης στις διεθνείς αγορές, και στη συνέχιση της εκτέλεσης των έργων που έχει αναλάβει η θυγατρική ΜΕΤΚΑ στις αγορές του εξωτερικού.

Διαμορφώθηκε στα 281 εκατ. ευρώ, από 173 εκατ. πέρυσι ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 15 εκατ. έναντι 12,4 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

«Η εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί την κινητήριο δύναμη που διατηρεί τον Όμιλο σε αναπτυξιακή τροχιά και το μηχανισμό θωράκισης ενάντια στην αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης» ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίου. Ανά τομέα οι εξελίξεις έχουν ως εξής, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση:

Ο Τομέας Μεταλλουργίας & Μεταλλείων του Ομίλου, επωφελήθηκε από την άνοδο των τιμών του αλουμινίου (αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2010), παρά τις σημαντικές κοστολογικές πιέσεις από την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών, τάση που ενισχύθηκε από τις επιπτώσεις του καταστρεπτικού σεισμού στην Ιαπωνία.

Ο Τομέας Έργων EPC, παρουσίασε άνοδο μεγεθών το Α' Τρίμηνο 2011, καθώς ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ, ανήλθε στα € 162,2 εκατ. έναντι € 105,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2010, αύξηση που αποδίδεται στη σημαντική επιτάχυνση εκτέλεσης των υπογεγραμμένων συμβάσεων. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €17,7 εκατ. έναντι €10,9 εκατ. το Α' Τρίμηνο του 2010.

Στον Τομέα Ενέργειας, σε λειτουργία βρίσκονται οι θερμικές μονάδες της Συμπαραγωγής και του Αγ. Νικολάου, Βοιωτίας, συνολικής ισχύος 788ΜW, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται η έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του νέου εργοστασίου των Αγ. Θεοδώρων, Κορίνθου (στο διυλιστήριο της Μότορ Όιλ), ισχύος 437MW.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα