Αύξηση 6,1% στα κέρδη της Νηρεύς

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2002 18:19

Αυξημένα κατά 6,1% στα 2,1 εκατ. ευρώ παρουσιάζονται τα κέρδη της Νηρεύς ΑΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2002 έναντι 1,9 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αν και εμφανίζονται σταθερές στα 27 εκατ. ευρώ, στην πραγματικότητα είναι αυξημένες κατά 11,7% στα 30,7 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι στο φετινό ισολογισμό δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα του αποσχισθέντα κλάδου μεταποίησης (Eurocaterers) τα οποία περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα περυσινά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε επίπεδο Ομίλου η Νηρεύς ΑΕ ανέστρεψε το αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου πραγματοποιώντας κέρδη 713.000 ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών είναι βελτιωμένος κατά 15% στα 43,8 εκατ. ευρώ, αφού ληφθεί υπόψη ότι στα ενοποιημένα αποτελέσματα του εξαμήνου 2002 δεν περιέχονται τα στοιχεία της εταιρείας Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ, η οποία δεν ενοποιείται πλέον.

Η εταιρεία για πρώτη φορά φέτος δραστηριοποιείται παραγωγικά μέσω της θυγατρικής της, Eurocaterers, στον κλάδο των σαλιγκαριών και αναμένει σημαντικές πωλήσεις στο δεύτερο εξάμηνο.

Η εταιρεία του Ομίλου, Σαράντης ΑΕΒΕ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εισαγωγής της στο ΧΑΑ, γεγονός από το οποίο η Νηρεύς ΑΕ αναμένει σημαντικές υπεραξίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα