Ανατίμηση του ευρώ

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 06:20

Ανοδικά κινήθηκε νωρίς κατά την διαπραγμάτευση της Πέμπτης το ευρώ διευρύνοντας την ανάκαμψή του από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, καθώς σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκαν οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής μετά από εβδομάδες υποχώρησης. Αβεβαιότητα ωστόσο επικρατεί για την πορεία του νομίσματος λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Το δολάριο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του γιέν μετά την ανάκαμψη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων αποτέλεσμα της δημοσιοποίησης των πρακτικών της σύσκεψης της Federal Reserve τον Απρίλιο, αυξάνοντας τις εικασίες ότι μια αύξηση των επιτοκίων είναι πολύ πιθανή νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

Το ευρώ διατηρήθηκε στο 1,4260 δολ., 0,1% υψηλότερα μέσα στην ημέρα, ανακάμπτοντας από τις απώλειες νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ανέκαμψε μετά την ιδέα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους.

Η ανάκαμψη των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής μετά από εβδομάδες μεγάλων πωλήσεων βοηθά επίσης στην ανατίμηση του ευρώ, αποτέλεσμα των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αυξήσει τα επιτόκια για να διατηρήσει τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Εναντι του γιέν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 116,70 γιέν, τα υψηλότερα επίπεδα σε μια εβδομάδα. Το δολάριο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του γιέν και διαμορφώθηκε στα 81,81 γιέν.

Η βρετανική λίρα διατηρήθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία για την ανεργία και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Bank of England που έριξαν σκιά στην προοπτική της χώρας. Η στερλίνα διαμορφώθηκε στο 1,6167 ανά δολάριο ΗΠΑ. Το νόμισμα της Βρετανίας υποχώρησε κάτω από τον μέσον όρο της διαπραγμάτευσής του για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες την Τετάρτη, καθιστώντας την εικόνα του περισσότερο αρνητική.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα