Κέρδη για τον χρυσό μετά το ράλι του πετρελαίου

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 07:08

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός και το ασήμι αναρριχήθηκε 3% την Τετάρτη, καθώς το ράλι του σίτου και του αργού πετρελαίου σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη ώθησε υψηλότερα τα πολύτιμα μέταλλα στο ράλι των εμπορευμάτων.

Οι ράβδοι χρυσού οδεύουν τώρα να σημειώσουν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, περιορίζοντας τις συνεχόμενες απώλειες τριών συνεδριάσεων. Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών ήταν πιο χαμηλός από το συνηθισμένο, σημάδι ότι τα κεφάλαια είχαν μικρότερη κινητικότητα μετά τη δραστική πώληση συμβολαίων.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στα 1.494,79 δολ. η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια του χρυσού για τον Ιούνιο έκλεισαν με άνοδο 15,80 δολ. η ουγγιά φθάνοντας στα 1.495,80 δολ. μετά τη διαπραγμάτευσή τους από τα 1.484,60 έως τα 1.499,70 δολ. η ουγγιά.

Ο Reuters-Jefferies CRB Index, δείκτης των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, όδευε να κλείσει με τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Στα ύψη αναρριχήθηκαν οι αμερικανικές τιμές σίτου, τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 3% και ο S&P 500 Index σημείωσε άνοδο μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 3,1% μέσα στην ημέρα φθάνοντας στα 34,97 δολ. η ουγγιά.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων, που σημείωσαν άνοδο και εξ αιτίας της αύξησης των προσδοκιών για άνοδο του πληθωρισμού, η πλατίνα κέρδισε 0,3% φθάνοντας στα 1.766,50 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο ισχυροποιήθηκε 1,7% φθάνοντας στα 731,97 δολ. η ουγγιά. Σημειώνεται, ότι, το παλλάδιο μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα έχει αναρριχηθεί σε ποσοστό της τάξης του 4%.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα