Σιγκαπούρη: Πρόβλεψη για μεγαλύτερη ανάπτυξη

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 08:16

Στην προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομία της το 2011 προχώρησε η Σιγκαπούρη μετά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ των λοιπών χωρών της ΝΑ Ασίας το τελευταίο τρίμηνο, διατηρώντας τις πιέσεις της κεντρικής τράπεζας να επιτρέψει την ανατίμηση του νομίσματός της.

Στην προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομία της το 2011 προχώρησε η Σιγκαπούρη μετά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ των λοιπών χωρών της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας το τελευταίο τρίμηνο, διατηρώντας τις πιέσεις της κεντρικής τράπεζας να επιτρέψει την ανατίμηση του νομίσματός της.

Το ΑΕΠ προβλέπεται να σημειώσει αύξηση 5% έως 7% φέτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη από 4% έως 6%, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Το τρίμηνο έως και τον Μάρτιο η οικονομία της Σιγκαπούρης αναπτύχθηκε με ρυθμό 22,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και από την αρχική εκτίμηση του 23,5%.

Το δολάριο της Σιγκαπούρης ήταν το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία- εκτός Ιαπωνίας- το τελευταίο δωδεκάμηνο. Εναντι του δολαρίου των ΗΠΑ το δολάριο της Σιγκαπούρης ανατιμήθηκε 0,5% φθάνοντας στο 1,2377 δολ. Σιγκαπούρης, σήμερα στις 9:49 π.μ., τοπική ώρα.

Η οικονομία της Σιγκαπούρης εμφάνισε ανάπτυξη παρά την ύφεση της οικονομίας της Ιαπωνίας, http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1974506 της έβδομης μεγαλύτερης εμπορικής εταίρου της, η οποία συρρικνώθηκε πλέον το 3,7% το πρώτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα