Takeda: Εξαγοράζει τη Nycomed έναντι 9,6 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 09:45
UPD:09:54

Σε συμφωνία για την απόκτηση της Nycomed έναντι τιμήματος 9,6 δισ. ευρώ κατέληξε η Takeda Pharmaceutical Co., σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία προχωρά ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία.

Η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Ασίας θα καταβάλει σε μετρητά το ανωτέρω ποσό, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και καθαρό χρέος ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Η ελβετική Nycomed, που αντλεί περισσότερο από το ένα τρίτο των εσόδων της από αναδυόμενες αγορές, αναμένεται να μειώσει την εξάρτηση της Takeda από τις πωλήσεις σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Η ιαπωνική εταιρεία θα χρηματοδοτήσει μέρος της συναλλαγής με δάνειο περίπου 600-700 δισ. γεν. Πηγές με άμεση γνώση του θέματος είχαν αποκαλύψει στο Reuters ότι η Takeda βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Nycomed και ότι η ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία είχε προσεγγίσει διάφορες τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Η Nycomed ανήκει σε τέσσερις εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, με επικεφαλής την Nordic Capital η οποία κατέχει το 41% του μ/κ. Η DLJ Merchant Banking της Credit Suisse κατέχει ποσοστό 25,6%, η Coller International Partners 9,7% και η Avista 8,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα