Ο κ. Ελευθέριος Φαίδρος νέος πρόεδρος του ΣΜΕ

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 11:04

Ο κ. Ελευθέριος Φαίδρος, πρόεδρος της εταιρείας Λάβα, εξελέγη νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, αντικαθιστώντας τον κ. Σωκράτη Μπαλτζή, γενικό διευθυντή της εταιρείας Τιτάν.

«Πρόθεση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων είναι αφενός να αναδείξει την χρησιμότητα του ορυκτού πλούτου και τα οφέλη που η εκμετάλλευση του προσφέρει στην ελληνική κοινωνία όταν γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων που θέτει η πολιτεία και αφετέρου να διεκδικήσει να τεθεί τέλος στην πολύχρονη αναμονή των αδειοδοτήσεων, που πολλές φορές ξεπερνούν και τα επτά χρόνια και αποτελούν τροχοπέδη σε επενδύσεις από την πλευρά των εταιρειών-μελών του ΣΜΕ», δήλωσε ο κ. Φαίδρος.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΜΕ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Λάβα και από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με θέματα παραγωγής βιομηχανικών ορυκτών και προώθηση των εξαγωγών τους σε πολλές χώρες του κόσμου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕ απαρτίζουν επίσης οι κ.κ. Θωμάς Ανδρουλάκης Α' Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Σάλτας Β' Αντιπρόεδρος, Ματθαίος Κωνσταντινίδης Γενικός Γραμματέας, Γεράσιμος Αποστολόπουλος Αναπληρωτής Γραμματέας, Παντελής Βετούλας Ταμίας, Βασίλης Λάμπος Αναπληρωτής Ταμίας και μέλη οι Γεώργιος Γεωργιάδης, Θεόφιλος Ζαμπετάκης, Παναγιώτης Νικολακάκος, Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, Μιχάλης Στεφανάκης και Πλούταρχος Τάτσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα