Ρόμπεϊ: Η έλλεψη ηγεσίας στο ΔΝΤ εμποδίζει την επίλυση της ελληνικής κρίσης

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 22:45

Πρέπει να βρεθεί αμέσως διάδοχος και να ηγηθεί του ΔΝΤ προκειμένου να τερμαριστεί το διοικητικό κενό που αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ελληνικής κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

«Νιώθουμε την έλλειψη ηγεσίας στην επίλυση της ελληνικής κρίσης. Τις τελευταίες ημέρες ήταν πολύ σαφής. Πρέπει να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια επιχειρηματικής διάσκεψης.

Σύμφωνησε ακόμη στην έκκληση Ευρωπαίων πολιτικών για έναν Ευρωπαίο υποψήφιο που θα διαδεχτεί τον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

«Η παράδοση είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν την Παγκόσμια Τράπεζα και οι Ευρωπαίοι το ΔΝΤ», δήλωσε ο Κ. Ρόμπεϊ, σημειώνοντας πως «η παράδοση μπορεί να αλλάξει, αλλά όχι τώρα».

Η Ευρώπη είναι σε θέση να προτείνει έναν εξαίρετο υποψήφιο για τη θέση του νέου ηγέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κράτη μέλη της οποίας μαζί είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι του ΔΝΤ, μπορεί να προτείνει μια υποψηφιότητα πολύ υψηλής ποιότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου και προστίθεται: «Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει να είναι ενωμένη».

Από τη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ ως την καλύτερη προσωπικότητα για να αντικαταστήσει τον Ντομινίκ Στρος-Καν στη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στη γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Μπερλουσκόνι αναφέρει επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να εκφραστεί από κοινού υπέρ του υποψηφίου της για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα