Βελτίωση της πορείας των εσόδων «βλέπει» ο Γ. Καπελέρης

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 14:12

Την εκτίμηση ότι η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού θα παρουσιάσει βελτίωση και το Μάιο εξέφρασε, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα, ο γγ τελωνειακών και φορολογικών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης.

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια που θα έχει και αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Καπελέρης, ενώ σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής, υποστήριξε ότι ο στόχος που έχει τεθεί για βεβαίωση και είσπραξη 7,5 δισ. ευρώ, το 2011, «έχει επαληθευτεί μέχρι στιγμής από το ελεγκτικό έργο (του ΣΔΟΕ)».

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια που θα έχει και αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γιάννης Καπελέρης.

«Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, εφόσον υφίστανται οι προϋποθέσεις, προχωρούμε σε δεσμεύσεις ή κατασχέσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν φέτος στο TaxisNet, ο κ. Καπελέρης σημείωσε πως το γεγονός ότι ξεκίνησε η διαδικασία για ηλεκτρονική υποβολή του συνόλου των δηλώσεων είναι θετικό και εκτίμησε ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

«Η πλειοψηφία των φορολογικών δηλώσεων εφέτος θα υποβληθεί ηλεκτρονικά και γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό βοηθά και στα δημόσια έσοδα και στην εξοικονόμηση εργατοωρών και στη λειτουργία του κράτους. Και όπου υπάρχει έργο, υπάρχουν και προβλήματα», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα