Αντ. Σαμαράς: «Γέφυρα» της Ελλάδας με το μέλλον η ναυτιλία

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 22:33
UPD:22:40

Για την αναβάθμιση της ναυτιλίας, όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσουμε, η ναυτιλία θα αναβαθμιστεί, το υπουργείο της θα εξοπλιστεί με αρμοδιότητες και θα βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στο σχέδιό μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και την ανόρθωση της χώρας, η ναυτιλία θα έχει θέση πρωταγωνιστή», τόνισε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως η ελληνική ναυτιλία είναι η «γέφυρα» της Ελλάδας με το μέλλον.

«Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα προνομιακό κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων. Και να δώσουμε κίνητρα για να επιστρέψει ξανά η επιχειρηματικότητα, οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας» παρατήρησε κατέληξε: «η Ελλάδα που θα οικοδομήσουμε χρειάζεται το νεύρο σας, την επιχειρηματικότητά σας. Χρειάζεται τις διεθνείς γνωριμίες σας ακόμα. Χρειάζεται την ανταγωνιστικότητά σας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα