Απορρίπτει την αναδιάρθρωση η Μέρκελ

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 19:34
UPD:23:44

Απέρριψε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του συμφωνηθέντος προγράμματος.

«Η Ελλάδα πήρε πιστώσεις με διάρκεια πέραν του 2012, γι΄ αυτό και δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν γρήγορα οι κανόνες», ανέφερε η κ. Μέρκελ, σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν βαριές συνέπειες και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο του κόμματός της, CDU στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε παράλληλα ότι στην Ευρωζώνη μελλοντικά όχι μόνο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες για το χρέος, αλλά είναι απαραίτητη και η σύγκλιση των κοινωνικών πολιτικών. Τα όρια συνταξιοδότησης και η δημογραφική εξέλιξη θα πρέπει να αλληλοσυνδέονται, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Φρανκ Βάλτερ-Σταϊνμάιερ (SPD) άφησε να διαφανεί ότι το κόμμα του θα συναινούσε σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα, ενώ δεν απέκλεισε την αναδιάρθρωση. «Για να το πούμε καθαρά: φυσικά σε μία έντιμη συζήτηση περιλαμβάνεται και το θέμα της αναδιάρθρωσης», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Spiegel Online. Πρόσθεσε ότι μια τέτοια συζήτηση είναι δύσκολη, αλλά είναι απαραίτητη για μία νέα απόφαση ευρωπαϊκής βοήθειας.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων, κόμης Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, εκτίμησε, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio, ότι «η ήπια αναδιάρθρωση έχει ήδη αρχίσει. Θα πρέπει να συνεχιστεί, ειδάλλως η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα