Honda: Προσχωρεί στην Clean Energy Partnership

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 10:23

Στο πρόγραμμα Clean Energy Partnership (CEP) προσχωρεί η Honda. Η CEP είναι το σημαντικότερο πρόγραμμα δοκιμής υποδομής υδρογόνου και οχημάτων κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη στο οποίο συμμετέχουν κατασκευαστές αυτοκινήτων, εταιρείες υποδομών και ενέργειας και η γερμανική κυβέρνηση. Στόχος της CEP είναι να προετοιμάσει το έδαφος για τον ερχομό της υδρογονοκίνησης στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η Honda δίνει το παρών με ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου στους Ευρωπαϊκούς δρόμους από το 2009 και θα υποστηρίξει τις δραστηριότητες της CEP με 2 ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου FCX Clarity.

«Η Honda είναι πεπεισμένη ότι τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου είναι η απόλυτη λύση στη μείωση των εκπομπών CO2 από τις οδικές μεταφορές», δήλωσε ο Ken Keir, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe.

«Συμμετέχοντας στην CEP με το επαναστατικό FCX Clarity αποδεικνύουμε τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας υδρογόνου και υποστηρίζουμε την ουσιαστική εξέλιξης μιας Ευρωπαϊκής υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα