Hochtief AG : Επανήλθε στην κερδοφορία το α' εξάμηνο

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2002 11:49

Στην κερδοφορία επανήλθε η κορυφαία κατασκευαστική εταιρία της Γερμανίας Hochtief AG στο πρώτο εξάμηνο του 2002, καθώς μείωσε το κόστος λειτουργίας της και επεκτάθηκε στο εξωτερικό.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 80,8 εκατ. ευρώ ή 1,28 ευρώ ανά μετοχή, έναντι ζημιών, ύψους 52,8 εκατ. ευρώ ή 84 σεντς ανά μετοχή στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2001.

Οι πωλήσεις δε σημείωσαν σημαντική μεταβολή, ανερχόμενες σε 5,96 δισ. ευρώ.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως θα επιτύχουμε υψηλότερα κέρδη στο σύνολο του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα επιδεινωθεί δραματικά η οικονομία», διευκρίνισε η Hochtief στην ανακοίνωσή της.

Η γερμανική εταιρεία επέκτεινε τις κατασκευαστικές δραστηριότητές της στο εξωτερικό, καθώς και τις δραστηριότητες του τμήματος αεροδρομίων με στόχο τη μείωση της εξάρτησής της από την εγχώρια αγορά, η οποία ταλανίζεται από οκταετή ύφεση.

Η Hochtief πργαματοποιεί το 80% των εσόδων της στις εκτός Γερμανίας αγορές και το ήμισυ αυτού του ποσοστού στην αμερικανική αγορά. «Η μονάδα αεροδρομίων της γερμανικής εταιρείας «είδε» τα έσοδά της από πωλήσεις να τριπλασιάζονται (ανήλθαν σε 818 εκατ. ευρώ).

Σήμερα η εταιρεία θα υπογράψει από κοινού με της IVG Immobilien AG - την κορυφαία γερμανική εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων - επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του αξίας 3 δισ. ευρώ νέου αεροδρομίου στο Βερολίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα