Αναβάλλεται η εφαρμογή του νέου μισθολογίου των δ.υ.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2002 12:14

Την αναβολή για έναν χρόνο της εφαρμογής του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, αποφάσισε η κυβέρνηση υπό το βάρος των δημοσιονομικών εξελίξεων. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη στο υπουργικό συμβούλιο και προβλέπει την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το 2004, αφού προηγηθεί το 2003, διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η κυβέρνηση δεν είχε δεσμευτεί για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από το 2003, δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος μιλώντας πριν λίγο στον σταθμό και την εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, επικαλέστηκε της κυβερνητικές εξαγγελίες στην περυσινή Διεθνή Εκθεση Θεσσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Χειριζόμαστε τα μισθολογικά μας αιτήματα με τρόπο που δεν επιτρέπει σε κανέναν να δημαγωγεί», πρόσθεσε ο κ. Παπασπύρος και τόνισε ότι εάν υπάρξει επίσημη παραδοχή από την κυβέρνηση ότι τα πράγματα στην οικονομία πηγαίνουν άσχημα, τότε η ΑΔΕΔΥ πρόκειται να αποσύρει τις διεκδικήσεις της από τα μισθολογικά.

Ηδη η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ζητώντας την καταβολή διορθωτικής αύξησης στους μισθούς, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από την άνοδο του πληθωρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα