Εικόνα Ηχος: Εγκριση Γ.Σ. για ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων

Πιθανή διακοπή λειτουργίας των ζημιογόνων καταστημάτων
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 16:10

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρείας και την έκδοση νέων μετοχών, ποσού έως 11.940.306,60 χιλ. ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του βασικού πιστωτή και μετόχου, Expert Ελλάς, της οποίας θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις, ενέκρινε η Επαναληπτική Γ.Σ. της Εικόνα Ήχος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα εκδοθούν 39.801.022 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, ενώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή, ίση, δηλαδή, με την ονομαστική αξία έκαστης μετοχής.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η διοίκηση εξετάζει τη διακοπή λειτουργίας των ζημιογόνων καταστημάτων στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του λειτουργικού κόστους.

Οι κκ μέτοχοι ενημερώθηκαν επίσης ότι, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων και της αίτησης της Expert Ελλάς για υπαγωγή στο άρθρο 99, δεν εξετάζεται πλέον σχέδιο απόσχισης του κλάδου της χονδρικής και εισφοράς αυτού στην εισηγμένη καθώς εκτιμάται ότι, δεδομένων των συνθηκών, δεν θα προκύψει κανένα όφελος για τους μετόχους των δύο εταιριών από μια τέτοια ενέργεια. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση της ρευστότητάς της η οποία κατά το τελευταίο διάστημα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Κατά τη Γ.Σ. εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο με μέλη τους κάτωθι: (1) κο Αναστάσιο Γιασίν, εκτελεστικό μέλος (2) κο Αντώνιο Τσουρμπάρκα, εκτελεστικό μέλος (3) κο Κωνσταντίνο Γαρμπή, εκτελεστικό μέλος (4) κο Φώτιο Δισικυρίκη, μη εκτελεστικό μέλος (5) κα Παρασκευή Ρεντζιλά, ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό μέλος και (6) κα Ελένη Βαρτζή, ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό μέλος με πενταετή θητεία (έως τις 30.6.2016). Εκλέχθηκε η Επιτροπή Ελέγχου βάσει του Ν. 3693/2008 με μέλη τον κο Φώτιο Δισικυρίκη και τις κυρίες Παρασκευή Ρεντζιλά και Ελένη Βαρτζή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα