Προτάσεις ΣΕΤΕ για την αγορά εργασίας

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 17:34

Πρόταση για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της παράνομης εργασίας και της αύξησης της απασχόλησης στις τουριστικές επιχειρήσεις κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.

Πρόταση για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της παράνομης εργασίας και της αύξησης της απασχόλησης στις τουριστικές επιχειρήσεις κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Τα κύρια σημεία της πρότασης είναι τα εξής:

• Το έργο του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας με τακτικούς ελέγχους και να μην περιορίζεται κυρίως σε γραφειοκρατικές και τυπικές διαδικασίες.

• Να εφαρμοσθεί από 01.07.11 για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, όλων των κλάδων και κάθε μεγέθους, η καταβολή της μισθοδοσίας μέσω τραπεζών.

• Να εφαρμοσθεί το κίνητρο των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τις συνεπείς ως προς την καταβολή τους επιχειρήσεις.

• Με σκοπό τη μείωση της ανεργίας στους νέους, η οποία φθάνει σήμερα κατά περιοχές ακόμα και το 40%, προτείνεται η πρόσληψη νέων ανέργων μέχρι 24 μήνες με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον τουρισμό. Για την περίπτωση αυτή προτείνεται αμοιβή ίση με το 80% του ποσού που προβλέπουν η εθνική ή άλλες κλαδικές / ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, η δέσμευση των επιχειρήσεων ότι οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν νέες θέσεις εργασίας, πέρα από τις υφιστάμενες, οι οποίες προφανώς και διατηρούνται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα